O Hoca Buraya Gelecek Arkadaş!

Fakat Oscar adayı filmler, ülkemizde genellikle Oscar töreninden sonra vizyona girdiği için, tüm heyecanını kaybetmiş bir ilişki gibi, sevimsiz suratlarla sinemaya gider oluyoruz. Tabii ki filmleri sinemaya gitmeden, zamanında izlemenin çeşitli yolları var, herkesin bildiği gibi. Benim gözümde, festival filmi olarak duran ama bir anda Oscar'a en iyi film ve en iyi yardımcı erkek oyuncu adaylıklarıyla el sallayan Whiplash filmi, tabi ki ülkemizde üç, beş salonda vizyona girdi. İzmir'de Konak Pier ve Karaca sinemalarında gösterimde ama bu yazı yayınlandığı zaman ki durum ne olur bilemem. Alternatif yollara başvurmak en iyisi. Whiphlash'ın en iyi film ödülünü alacağını sanmıyorum ama en iyi yardımcı erkek oyuncu adayı J.K. Simmons, oscarcığı kaldırıp, sinirli hoca konuşması yapabilir.

Film, hocasına olan hırsından dağlara taşlara söven, kendini parçalayan, kan ter içinde uykusuz geceler geçiren, müzik herkesten daha önemlidir kafasında olan bateri öğrencisi Andrew ( Miles Teller) ile hayatın sillesini yemiş, yılmamış, korkutucu, agresif ama istediğinde iyi de olabileceğini düşündüğüm müzik hocası Flecher 'ın ( J.K.Simmons) arasında geçen yıpratıcı, irdeleyici, takıntılı ve sarsıcı ilişkileri üzerine kurulmuş. Tüm öğrencilerini aşağılayan ve küfür eden, yeri geldi mi alkışlayan bu dengesiz hoca bizim ülkede olsa, tabi ki saniye duramaz, tası tarağı alır, kaçardı. "O hoca buraya gelecek arkadaş !" diye okul çıkışında sağa sola saydıran, asabi, dinamik gençlerimizi görmek olası bir durumdu :) . Film, içinde birçok öyküsel duyguyu barındıran bir ilişki formatında. Aslında adeta birbirine format atmaya çalışan, olmayınca yılıp sonra tekrar çabalayan kişilikler üzerine kurulu. Müzikler harika. Özellikle caz müzik sevenler kaçırmasın.

Yine festival filmi tadında ama Oscar adaylığı ile çoğunluğun ilgisini çekmiş olan "Boyhood" filmini de bloğumda yazdım.( http://pinarstro.blogspot.com.tr ) . Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz :)
Görüşmek üzere.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP