Haftanın Yeni Müzik Grubu: Young & Sick (No. 2)

Memleket: Los Angeles, USA

Sanatçılar: Nick Van Hofwegen (Vokal, Müzik)

Hakkında: Bu haftanın yeni yeteneği Young & Sick adı altında yaratmış olduğu şarkılardan hiçbir gelir elde edememiş olsa da, kendisi müzik listelerinin bir numaralı koltuğuna hiç de yabancı değil.

Listelerde gerçek anlamda birkaç kez birincilik koltuğuna oturmayı başardı. Çünkü ben sanatçı dediğimde kelimenin tam anlamıyla artistten bahsediyorum. Nick’in şarkıları henüz büyük bir patlama yaratmamış olsa da Maroon 5, Robin Thicke, Mikky Ekko, T Mills gibi sanatçılar için yapmış olduğu sanatsal çalışmalarıyla tattı.

Robin Thicke’in büyük hit parçası haline gelen ve feminist topluluklardan da bir hayli tepki çeken Blurred Lines’ın müzik videosu için yapmış olduğu dizayn onu 4. Kez US Billboard Top 100’ün zirvesine yerleştirmişti. Hatta bir teknoloki devi olan Apple dahi Iphone 5’in tanıtımında onun çalışmalarını kullandı.

Şimdi ise Young and Sick olarak müziği ile insanlar üzerinde etki bırakmanın peşinde koşuyor. Bunu başarabilmesi için dijital R&B sektöründe çekişmenin zirve yaptığı bu son yıllarda şarkılarıyla müzik piyasasında çok büyük bir patlama yaratması gerektiği malum.

27 yaşındaki Hollandalının Continuum EP albümündeki – ve Youtube kanalındaki – şarkıları tekrardan günümüz laptop gençliğince elektronik olarak hayata döndürülen bir Michael Jackson’ı andırıyor.

 

 

Gerçek: Eğer Daryl Hall 21 yaşında ve laptopunda şarkı yapıyor olsaydı büyük ihtimalle bu tür şarkılar yapardı. R&B emin ellerde.

En büyük ihtimal ile: Love Never Felt So Good

En düşük ihtimal ile: Milyonlarca CD satması.

Satın Alınması Gereken: Continueem EP albümü 12 Mayıs 2014’te piyasaya çıktı.

Link: https://soundcloud.com/youngandsick

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP