Haftanın Yeni Müzik Grubu: The Trouble With Templeton (No. 6)

Memleket: Brisbane/Avusturalya

Sanatçılar: Thomas Calder (1. vokal, gitar), Hugh Middleton (2. vokal, gitar), Betty Yeowart (org, 3. vokal), Sam Pankhurst (bass, 4. vokal), Ritchie Daniell (Davul).

Hakkında: The Trouble With Templeton zamanında büyük yankı yaratan Amerikan TV dizisi olan the Twilight Zone'un bir bölümüydü. Bu isim aynı zamanda 2011 yılında 'Bleeders' adında ki ilk mini-albümünü piyasaya süren Avusturalyalı bir sanatçı olan Thomas Calder'in de takma adı. 2.5 hafta içerisinde oluşturduğu ilk albümü olan Bleeders'ın kendi şehri olan Brisbane'de ses getirmesinin sonucunda 23 yaşındaki bu genç adam sadece şarkıcı/söz yazarı koumundan müzik grubu lideri konumuna The Trouble With Templeton ile geçiş yaptı. Bu geçiş esnasında ise değişen bir diğer önemli şey ise Alternatif Folk'dan Alternatif Rock'a dönüşen müzik seçimleri oldu.

 

TTWT'nin ilk albümü olan Rookie, şarkı sözleri bakımından olmasada melodi ve entrümental olarak Fleet Foxes ve Flaming Lips arasında yer alıyor. Yada alıyor gibi diyelim; çünkü bu albümdeki şarkılar ne kadar onlara benzesede aynı çatı altında birbirinden bambaşka renklerde boyanmış odalar gibi farklılık gösteriyor.

Albüm Calder tarafından kulağa sadece tatlı bir uğultuymuş gibi gelerek başlayan ve daha sonrasında Tom Yorke stilinde devam eden Whimpering Child adlı şarkı ile açılış yapıyor. Yapmış olduğu müziği indie-folk olarak sınıflandırsada, Thomas Calder kesinlikle Radiohead'den inanılmaz derecede etkilenmiş gibi duruyor; buda albümdeki şarkıların müzik stili olarak birbirinden farklılık göstermesine sebep oluyor. Radiohead'e benzemek için bukadar uğraşırken aynı zamanda da var gücüyle bundan kaçınmaya çalışmanın sonucunda karşımıza sanki restoranda ortaya karışık söylemişiz gibi bir hava sahip olan Rookie adında bir albüm çıkıyor.

Gerçek: Müzik kutusuna bir metelik daha at bebeğim! 

En büyük ihtimal ile: Avustralya'da yani bir akım başlatacak

En düşük ihtimal ile: Joan Jett ile düet yapacak

Satın alınması gerekenler: TTWT'nin ilk albümü olan Rookie 12 Mayıs 2014'te Bella Union tarafından satışa sunuldu.

Linkler: www.thetroublewithtempleton.com - www.soundcloud.com/thetroublewithtempleton

 

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP