Yarın değil, bugün sev !

Mesela en son ne zaman bir dilenciye 25 kuruş verip, bunun senin ruhundaki vicdani huzuruna erdiniz?
En son ne zaman bir insanı bütün hatalarına rağmen affettiniz?
Annene en son ne zaman sımsıkı sarıldın kemiklerini etinde hissedene dek.
Hala hayatta olduğun için nefes alıp vermenin nasıl bir haz olduğunu yaşadığın için en son hangi sabah Allah’a şükranla uyandın ?
Film şeriti gibi gözünün önünden geçerken hayat kendini kaç kez sorguladın söyler misin ?
Hayatı her gün yapmadığımız o kadar çok nedenlerle ıskalıyoruz ki bunun farkına vardığımız da ya çok geç kalmış oluyoruz yada çok az zamanımız oluyor elimizde.
Her gün ertelediğimiz iyiliklerimiz, içimizdeki yeni bir öfkenin zaferini kutlarken bizler de her gün farkında olmadan yaşımızdan , anımızdan, hayatımızdan çalıyoruz.
En son ne zaman sevdiğin birine seni seviyorum dediniz mesela? Bizler o kadar bencil insanlarız ki içimiz alev alev yanarken , bağıra bağıra haykırırcasına sevdiğimizi içimizden söylerken sırf ilk adımı karşımızdaki atmadı diye bizde adım atmayız ve susmayı sevgisizliği tercih ederiz.
Ne yazık ki o bekleyişler hiçbir zaman son bulmuyor sen adım atmazsan. Çünkü o da senin gibi düşünüyor olabilir belki oda senden bekliyor ve sen farkında değilsin. Oysa ne kadar kolay SENİ SEVİYORUM demek. Senin iki dudağının arasından 3 saniyede çıkar ama onun kalbine bazen sonsuza kadar hayat katar. Can katar.
Sevginizi kimseden esirgemeyin. Sevdiğinizi söylemeyi de tabii.
Kalbinizde olup da bir türlü dilinize gelmeyen o birikmişler bazen hayatınızın o kadar çok yerini kaplar ki sırf dile gelmediği için , sırf siz içinizden atamadığınız için hayata daha sitemkar, daha mutsuz ve öfkeli bakacaksınız.
Oysa mutlu olmak varken bu kadar strese bu kadar kargaşaya ne gerek var ?
Hiç gerek yok hemde.
O zaman yarın değil bugün sev. Şimdi sev. Erteleme
Saklama,
İçinde tutma.
Ve bugün işte tam da bunlar için senin başlangıç günün olsun. Hayatında değiştireceğin şeylerin yeni bir başlangıcı olsun.
Ve bugün ilk önce kendin için bir şey yap.
Kendini sev kendini keşfet mutlu ol..
Bugün ilk atacağın adımın hiçbir karşılık beklemeden söyleyeceğin bir sevgi sözcüğün olsun.
Sevgilin yok diye üzülme , git annene sarıl sevdiğini söyle eğer annen yoksa onun için dua et. Bir yerlerde seni izlediğini ve aslında atlattığın küçük kazaların, canının daha az yanmasının tek sebebinin senin koruyucu meleğinin ; Annen olduğunu düşün..
Ve şükret nefes aldığın için bugünde.
Bu hayatta herkes kadar sende değerlisin bunu unutma. Ve kendine bir ödül ver. Ödülün en sevdiğin çikolatalı bir dilim pastan olsun. Tadına vararak ye. Bırak bugün de tartı 1 kilo fazla göstersin seni, bırak bir gün de yüzünde sivilce tanen çıksın..
Temizle ruhunu ve git hemen birine iyilik yap.
Yaşlı bir teyzenin yada amcanın otobüse binmesi için yardımcı ol, ona el ol , kol ol, birine uzanan yardım ol.
Cebinde kalan 50 kuruşunla ayakkabı boyayan bir çocuğa çikolata al mesela.
Hiç olmadığın kadar sakin ol bugün. Ne hiperaktif çocukların yorsun seni ne de deli bozuk kocan bozsun sinirini. İzin verme !
Bugün kendini iyi hisset. Uzun zamandır yapmayı istediğin ama yarın yaparım yada öbür gün yaparım diye düşündüğün ne varsa şimdi yap. Bugün yap. Yarına bırakma. Erteleme hayatını.
Otur ve düşün kendini ve başkalarını mutlu etmek için o kadar çok sebeb var ki hayatında ve bir liste yap kendine.
En başa önce kendini koy ve adım at. Başla yapmaya bildiğin bütün iyilikleri. Gör bak nasıl da ruhun temize çıkacak. Kendini nasıl da mutlu hissedeceksin.
Bugün evde güzel bir sofra hazırla ve sadece bir tek çorban bile olsa sofranda bir sürü mumlarla süsle etrafı. Şaraba gerek yok romantik olman için. Bir kadeh su da olabilir. Yeter ki sen hisset. Severek şükrederek ye yemeğini.
Rabbim ! Bugünde soframdaki bir dilim ekmeğim suyum ve bir kap yemeğim için sonsuz kere şükürler olsun de. Tadın tuzun huzurun için Şükret Rabbine. Ve dile sofradan kalkmadan ; Allah’ım çok büyüksün. Olmayanlara da ver kimseyi aç susuz aşsız bırakma de.
Hiç başkası için dua etmenin sana nasıl bir güç verdiğini hissetmedin belki de bugüne kadar.
Bugün hisset. Başkası için dua et.
Yıllardır aynı mahallede oturduğun halde daha bir kez bile kahvesini içmediğin komşunu davet et evine ve mis gibi bir kahve ikram et.
Sokakta aç birine fırından çıkmış bir ekmek al.
Eğer hala hayatta ise büyükannen yada büyükbabanı al ve onlara bugüne kadar yemedikleri bir yemeği ısmarla.
Bugün bir şarkıyı ezberle ve kendini iyi hissettiğin bir yerde yüksek sesle şarkını söyle.
Hadi bugün de antiromantik bir adam olma ve kız arkadaşına bir çiçek al ve anlamlı olmasa da kısa bir AŞK şiiri yaz.
İçinde sadece sevgin olsun. Seviyorum de sevom de söyle de hangi şivede hangi lisanda söylersen söyle..

Uzun lafın kısası ;
Yarın değil, bugün sev ! Şimdi..


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP