Kilo Kontrolünü Sağla!

Aldığımız enerji harcadığımıza eşit olduğunda kilo kontrolümüzü sağlarken, aldığımız enerji harcadığımız enerjiden fazla olduğunda sonuç olarak kilo artışı gerçekleşmektedir. Bireyler günlük yaşamlarını genellikle hareketsiz olarak geçirmekte. Bu da maalesef alınan enerjinin harcanamamasına ve enerji dengesinin sağlanamamasıyla kilo artışına sebep olmakta. Fazla kilolar sadece dış görünüşünüzü değil esas olarak kalp damar hastalıkları, diyabet, safra, karaciğer hastalıkları başta olmak üzere tüm sağlığınızı etkileme ihtimaline sahiptir.

Beslenme Tüyoları:

Güne kahvaltı ile başla!

Sabah kahvaltı yapmaya vakit bulamıyorum, açlık hissetmiyorum, kahvaltıya hiç zamanım yok demekten vazgeç. Kahvaltı günün en önemli öğünü: tüm gün boyunca mental ve fiziksel performansını etkilemekte. Uykundan sadece 15 dakikanı feda et ve kahvaltıyla metabolizmanı çalıştır.

Pratik Kahvaltı Tarifleri:

1-Yulaflı Lorlu Leziz Omlet: 1 yumurta + 2 yemek kaşığı yulaf + 1 yemek kaşık lor + sevdiğin baharatlar çırp ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla yağladığın tavada pişir. Yanında 1 dilim tam tahıllı ekmek ve bol yeşillikle güne müthiş bir başlangıç. Sadece 15 dakikanı alacağından emin olabilirsin. Ama sonucunda gün boyunca çok daha yüksek bir performans seni bekliyor olacak.

2-Akşamdan Hazır Sandviç: Sabah hiç vaktim yok diyorsan eğer; akşamdan 2 dilim tam tahıllı ekmeğe az yağlı peynir ve bol yeşillikle bir sandviç hazırla ve sabah tüketmek için dolapta beklet. İşe gitmeden yanına almayı kesinlikle unutma.

3-Meyveli Yulaf: Sadece 6 kaşık yulaf, 8-10 tane çiğ badem, 1 porsiyon meyve. Hemen üzerine ılık sütünü ekle. İşte kahvaltın hazır.

 

Yanına ara öğün almayı unutma!

Ara öğün tüketerek ana öğüne kadar açlık krizine girmeyi ayrıca ana öğünlerde fazlasıyla gereksiz enerji almayı engelleyebilirsin. Ara öğünlerle amacımız hem kan şekerini dengelemek hem de metabolizmanı canlandırmak. Evden çıkmadan mutlaka yanına taşınabilir taze veya kuru meyve, kutu süt, çiğ badem, ceviz, fındık gibi değerli besinler al. Dikkat etmen gereken nokta porsiyonlarını ayarlamak. Unutma değerli besinlerin de fazlası sana gereğinden fazla enerji sağlar.

Öğle ve akşam yemeğini atlama, doğru seçimler yap!

Öğle ve akşam yemeğinde hafif besinleri tercih et. Fazla yağlı, unlu, şekerli menüleri tercih etme. Sebze yemekleri, peynirli veya tavuklu salatalar, ızgara tavuk, et, balık veya köfteler, çeşitli çorbalar tercihin olsun. Hem hafif olsun hem de karnın sana gereken enerji ile doysun.

Yanından suyun hiç eksik olmasın!

Günde en az 2 litre su içmeyi prensip haline getir. Su metabolizmanı çalıştırır, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır, acıkmanı engeller. Suyunu limon, tarçın, karanfil veya zencefil gibi güzel tatlarla lezzetlendirebilir ve yumuşak tadı ile çok daha iyi ve ferah hissedebilirsin.

Beslenme dışındaki öneriler:

Uykunu düzenle. 8 saatten fazla uyuma.

Haftada en az 3 gün egzersize zaman ayır.

Stresten uzak dur, mutlu olmayı öğren: Kendi hayatını yaşa, iyi düşün, olumlu düşün, yaptığın işi sev, sevdiğin işi yap, etrafındakilere sevgini ver, saygı duy, memnuniyet duy, hayal kurmayı unutma, gerçekleşmeleri için çalış, daha çoooook GÜLÜMSE.

Bunları hemen uygulamaya başla. Çünkü bunları uyguladıkça hepsi sana ve çevrendekilere çok daha iyi ve özgür hissettirecek.
 

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP