Etkinliklerin Kurumsal İmaj Üzerindeki Etkisi

Halkla İlişkiler mesleğinde kurum imajı ve bu kurum imajının hedef kitleye doğru tanıtılması bir kurum için gelecek ve rekabet ortamında kendini öne çıkaracak en önemli etkenlerden biridir. Hedef kitleye ulaşmak için kurumun kurum içi ve kurum dışı yaptığı etkinlikler önemli bir yer tutar. Etkinlikleri kurumun kamuoyundaki yüzü olarak görebiliriz. Bir kurum için en önemli soru bir etkilik planlaması yaparken yaptığımız etkinliğin kurumsal imaja ne derece katkısı olacağıdır. Yaptığımız etkinlik kurumsal imaja bir katkısı olmayan ayaküstü bir etkinlik mi olucak yoksa kurum imajını muhafaza edecek bir etkinlikmi olacak bunun belirlenmesi gerekmektedir. Bir kurumsal imajın tanıtılmasında basın önemli bir yer tutar ve basın yoluyla kamuoyuna inmek oldukça kolay ve avantajlıdır.

Bir Kurumsal imaj yaratırken hedeflediğimiz hedefkitle kim, kimler olmalıdır ? Sadece hedef kitlemizi kamuoyu olarak görür ve bu denli büyük bir hedef kitleye ulaşma çabaları içinde olursak yaptığımız etkinliğin sesi az duyulacak ve kurumsal imajımız kurum lehine değil aksine aleyhine olacaktır. Bu aksaklılar ve krizlerle karşılaşmamak için yapmamız gereken en önemli şey bu denli bir hedef kitleyi bölmek ve her parçasına farklı yaklaşmak olacaktır. Bunu nasıl yapabiliriz ? Hedef kitlemizi ticaret odaları, meslek odaları, yerel yöneticiler ve iş ve sanayi çevrelerinden seçersek kamuoyuyla doğrudan bir yoldan yaklaşmamız ve riskleri daha aza indirmemize olanak sağlar. Bunların yanında etkinlikler kişiler arası iletişimi güçlendirmesi nedeniyle kurumun sağlıklı bir iletişim altyapısı oluşturmasına olanak sağlar. Peki kurum bu etkinliklerde hedef kitleden bir şeyler kapma olanağa varmıdır. Elbette vardır; kurum etkinlik boyunca hedef kitle ile fikir alışverişi yapma olanağı bulmaktadır ve etkinlik yoluyla kazanılan diyalog platformu oluşturan ortak deneyim alanları sayesinde hedef kitle ile sürekli iletişim içinde olucaktır. Bu etkinliklerde hedef kitleyi etkilemenin en kolay yolu kurumun gönderdiği mesajlardır. Etkinliklerde verilen mesajlar kurum açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu mesajlar ikna edici ve alıcıların gereksinimlerini karşılamaya yönelik olduğu sürece kurumun ve hedef kitlenin içinde bulunduğu durum ile uyum sağlayacaktır.Verdiği mesajlar sayesinde kurum hedef kitlesine sadakat kavramını açıklayacak ve sadık olduğun gösterecektir. Kurum yaptığı etkinlikler aynı zamanda hedef kitleyi kurumun duyarlılığı konusunda ikna etmek için kullanılabilir. Kurumun vaatlerini tanıtma, inancını vurgulama, sorumluluklarının bilincinde olduğunu göstermek amacıyla bir fırsattır. Aynı zamanda yaptığı yatırımlar hakkında bilgi vermesini ve prestijini yükseltmesine olanak sağlayacaktır.

Etkinlikler kurumlar kamuoyu arasındaki en sonuca dönük iletişim biçimidir. Kurumsal iyi niyetini ifade etmenin en güçlü seçeneği kurumun düzenlediği etkinliklerdir. Kurum yaptığı etkinliklerde daha kolay çevreyi tanıma, değerlendirme ve fikir alma fırsatı bulur. Kısaca etkinlikler kurum açısından bilinilirlik, iletşimde köprü, etkileme, ikna, tanıtıma katkı, güven, sempati, itibar kazanmada yardımcı olucak bir iletişimdir. 

Daha fazla bilgi edinmek için Bilgehan-Gültekin Halkla İlişkilerde Etkinlik Yoluyla İmaj Oluşturulması kitabını okumanızı öneririm.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP