Şu Selfie Konusuna Açıklık Getirebilir Miyiz?

 
2 aydır ön kameradan çekilen fotoğraflara konulan selfie ismi insanlarda cidden antipatik bir durum ortaya koydu. Bende bile selfie demek can sıkıyor artık ki ben bu selfie'nin selfie olmadığı zamanlarda bile ön kameradan çekim yaparak paylaşan insanlardan biriyim ki hatta bundan 3 4 ay önce bunla ilgili bir yazı paylaşmıştım bile.
Dünyanın En Samimi Fotoğrafları

Önceden ön kameradan insanların kendini çekmesi daha sempatik duruyordu. Aslında sadece sempatik duruyordu. Düşünsenize kendinizi istediğiniz şekilde görebiliyorsunuz. Gözlerini açarak, ağzınızı yamultarak falan... Önceden böyle bir sistem mi vardı allasen? Şimdi ise sempatiklik bir yana itici görünmeye başladı başkaları tarafından. Çünkü biraz cıvığı çıktı işin.

Hatta bir ara hatırlarsanız TDK selfie için Türkçe isim arıyordu. Sanki ülkede uğraşacak başka bir şey yokmuş gibi...

Neyse ki biraz daha azalıyor dedikçe şimdi de half-selfie çıkmış. İnsanlar suratlarının yarısını sosyal ağlarda paylaşarak bu akıma dahil olabiliyormuş. Bu tamamen yalan! Bunu ilk başlatan insan benim gibi yüzünün bir kısmını beğenmeyip, yarısını katraja sığdırarak paylaşan insandır.

Sonuç kısmına bende daha fazla saydırmadan geleyim;
Bizler yani telefonunun ön kısmında kamerası bulunan insanlar, selfie selfie olmadan önce de fotoğraf çekip, en samimi hallerimizi sosyal ağlarda paylaşan insanlarız. Yani adı selfie olsun diye fotoğraf çekmiyoruz ya da bunu içerik olarak kullanmıyoruz.
Lütfen elime telefonumu aldığım zaman "selfie mi çekceksin" "oooaaooaa selfie mi o" diye beni tiksindirici cümleler söylemeyiniz.

Sevgiler.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP