İzmir Nasıl Bir Şehir

İzmir pasif beyinlerin terk ettiği ve yerini aydın insanların aldığı şehir olarak bilinir. Atatürkçü düşünce biçimini benimsemiş ve özgür ruhlarını belirli bir kılıfa sığdırmaktan uzak tutmaya çalışan bireylerin toplandığı bir memlekettir.

Öyle de güzeldir ki; Aynı sokakta hem doyasıya eğlenir, dans edersiniz, hem de yavaş müziğin ritminde kaybolur ,dinlendiğinizi hissedersiniz. Kordonda bira içmenin tadı İzmirlilere göre hiç bir yerde bulunmaz. O yaz akşamlarında İnciraltı sahili yazlık sahillerine dönüşür. Karşıyaka’da kalkan vapurun güzelliğini izleyerek mutlu olan insanlar görebilirsiniz. Bornova’da gençlerin eğlencesine ortak olup ruhunuzu yenilersiniz. Kışın ufacık bir kar örtüsü ile gencinden yaşlısına kar ile oynayan insanlar görürsünüz. Kemeraltında bir kahve içmenin tadını da hiç bir yerde bulamazsınız.

Kendilerine özgü dilleri vardır İzmirlilerin. Mısıra darı, çamaşır suyuna klorak derler mesela. Kumruları vardır, afiyetle yedikleri. Boyozları ise ünlenmiştir artık. Bir sabahları birde geceleri acıkan İzmirliler için satışa çıkar.

İzmir insanı asildir ve asil olduğu kadar da eğlencelidir. İkliminin sıcaklığı insanına geçmiş gibi içinizi ısıtır. Kızları yeri geldimi bir hanımefendi, yeri geldimi tam bir holigan olurlar. Güzellikleri ile ülkenin baş tacıdırlar.

İzmir, doğal güzelliği ve içinde barındırdığı insanı ile vazgeçilmez ve alışkanlık yapan bir şehirdir.

İzmir’i 2 senedir tanıyan biri olarak; gördüklerim ve öğrendiklerim bunlar… 

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP