HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 17 Nisan 2017

Victor Vasarely, Arkas Sanat Galesi'nde Sergileniyor

Magazinizmir
Arkas Sanat Galerisi, Macar sanatçı ve Op-Art akımının öncüsü Victor Vasarely’nin Türkiye’de açılan ilk retrospektif sergisini İstanbul’dan İzmir’e taşıdı.

İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde 31 Mart’ta sona eren önemli sergi, 9 Temmuz tarihine kadar İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın girişimiyle ortaya çıkan ve proje yönetmenliğini Arkas Holding Sanat Direktörü Niko Filidis’in yaptığı sergi, sanatçının torunu Pierre Vasarely başkanlığındaki Victor Vasarely Vakfı’nın doğrudan desteği ile açıldı.

70’li yılların süperstarı Vasarely’nin farklı sanat dönemlerine ait 90’a yakın çalışması, açılış kokteyline katılan davetliler tarafından ilgi ve beğeniyle incelendi. Çağdaş sanata kattıkları ve Op-Art akımının kurucusu olmasının yanı sıra kurduğu müzeleriyle de adından söz ettiren Victor Vasarely’i İstanbul’un ardından İzmir’deki sanatseverlere daha yakından tanıtmak hedefleniyor.


Açılış öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Lucien Arkas "Sanat merkezimizin İzmir’deki sergi açılışlarından birinde Pierre Vasarely ile tanışmış ve dost olmuştuk. Kendisi son derece mütevazı bir kişi. Dostluğumuz bu serginin açılışına vesile oldu.

İstanbul’dan sonra böyle önemli bir etkinliği İzmir’de açmak benim için çok değerli. Eserlere çok yakından bakmak lazım, desenlerin hareketleri çok etkileyici. Bu sergiyi pek çok kişi görsün isteriz. Sanatı sevdirmeyi ve sanata önem verilmesini sağlamak bizim tek hedefimiz. Başka bir beklentimiz yok. Sadece daha yakından tanıtmayı ve daha çok bilinmesini arzu ediyoruz. İlk sergi ile bugünkü sergi arasında büyük farklar var. Son sergiye 25 bin kişi geldi. İlk sergimize ilgi daha azdı. Sanata ilgi gösterilmesini istiyorsak sevdirmek, onun için de tanıtmak lazım. Bizim burada yapmaya çalıştığımız bu; sanatı tanıtmak ve sevdirmek" dedi.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN