HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 13 Şubat 2017

Türkiye'nin İlk Çocuk ve Travma Vakfı Kuruldu

Magazinizmir
EGEDEN Çocuk ve Travma Vakfı “Dayanıklı Çocuk” temalı davetiyle açılışını, Kaya İzmir Thermal&Convention’da gerçekleştirdi.

Ruhsal travma yaşayan ya da gelişimi risk altında olan çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek için bilimsel temellere dayalı etkili programlar ve müdahale yöntemleri geliştirmek, uygulamak ve iyileştirici çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş olan Egeden Çocuk ve Travma Vakfı açılış toplantısını Kaya İzmir Thermal&Convention’da gerçekleşti.

Çocukların kendi yaptıkları "Dayanıklı Çocuk" temalı resim sergisinin gezilmesi ile başlayan açılış etkinliği, yine çocukların hazırlamış olduğu tanıtım filmi gösterimiyle devam etti. Ardından mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri Kısmet Bakioğlu, E. Nur Furtun Sökmen, A. Müge Ösen, Prof. Dr. Müge Tamar, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar, Prof. Dr. Figen Çok, Deniz Eryılmaz ve “Bilirsem Yapabilirim” programını hazırlayan Pınar Arslan Demirci vakfın kuruluş hikayesini, yaşadıkları süreçleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmaları anlattılar.
Toplantı sonunda, sergiye eserleriyle katılan, açılış organizasyonuna katkıda bulunan ve tanıtım filmini hazırlayan yaklaşık 100 çocuğa Yönetim Kurulu tarafından teşekkür plaketleri sunuldu.

Açılışı gerçekleşen EGEDEN Çocuk ve Travma Vakfı üyesi Nur Sökme, "Toplumumuzu etkileyen ruhsal travmalardan çocukların korunması, ailelerin ve toplumun bu sorunlar karşısında bilinçlendirilmesi için çalışmaların yanı sıra çocukların sağlıklı gelişimi konusunda ebeveynleri destekleyecek ve sağlıklı okul ve sosyal ortamlarda yetişen kendine güvenen bireylerin kazanılmasına katkıda bulunmayı hedifliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için vakıf bünyesinde, koruyucu ve önleyici çalışmalar, müdahale çalışmaları, farkındalık yaratma çalışmaları ile bilimsel ve eğitsel çalışmalar gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından EGEDEN Çocuk ve Travma Vakfı yönetim kurulu üyeleri çocuklarla birlikte açılış pastasını kesti.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN