HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 22 Nisan 2017

Sahte Güneş Gözlüğü Kör Edebilir

Magazinizmir
Yaz aylarının değişilmez aksesuarı güneş gözlüklerinde sahte ürünler tehlike saçıyor. Sahte güneş gözlükleri gözlerinizi korumadığı gibi katarakt olmanıza bile sebep olabilir.

Yaz aylarında her köşe başında kontrolsüz bir şekilde ucuza satılan güneş gözlükleri gözlerinizi güneşten korumuyor aksine görme kaybı yaşamanıza sebep oluyor. Gözlerimizi güneşin etkilerinden koruyacak gözlüklerin birkaç farklı özelliği bir arada barındırması gerekiyor. Bu özelliklere sahip güneş gözlükleri sadece optikçilerden tedarik etmeniz mümkün. Sağlıklı bir güneş gözlüğünün öncelikle ultraviole ışınları geçirmemesi gerektiğinin altını çizen Mert Optik Genel Müdürü Mert Pala, "Güneş gözlüklerinin camlarının ultraviole ışınlarını geçirmemesinin yanı sıra mümkünse polarize ve anti refle özelliğinin olması gerekiyor. Bu üç özellik bir arada olduğu zaman camlardan maksimum fayda sağlamış oluyoruz" dedi. Sadece koyu renk bir gözlük kullanarak gözlerimizi güneşten koruduğumuzu düşünmemizin büyük bir yanılgı olduğunu dile getiren Pala, "Koyu renk bir gözlük, gözümüzün ortamı gece olarak algılamasına ve göz bebeğinin büyümesine sebep olur. Bu da gözümüzün daha fazla zarar görmesine yol açar. Zamanla katarakt olmamıza, görüş kaybı yaşamamıza zemin hazırlar" diye konuştu.

Sahte Camı Ayırt Etmek Mümkün

Güneş gözlüğünün orjinal olup olmadığını anlamanın pratik yolları olduğunu belirten Pala, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir güneş gözlüğünü taktığınızda özellikle kırmızı ve sarı renklerde değişim olmaması gerekiyor. Kaliteli bir camla kırmızı renge baktığınızda aynı kırmızıyı görürsünüz. Sahte bir camla baktığınızda rengin değiştiğini görürsünüz. Bu en kolay test yöntemidir. Tüm optikçilerde satılan güneş gözlüklerinin ithalatı yapılırken, tüm özellikleri tek tek kontrolden geçirilerek ithalatına onay veriliyor. Tüm öptikçilerdeki güneş gözlükleri Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde satılıyor. O nedenle Edirne’den Kars’a tüm gözlükçülerde satılan ürünler sertifikalı, orjinal ürünlerdir. Tüketiciler güneş gözlüklerini mutlaka bir optik mağazasından almalıdırlar.”

Renkli Camlar Moda

Gözlük modasının çok sık değiştiğine de değinen Pala, Mert Optik olarak gözlük modasını yakından takip ettiklerini ve tüketiciye en yeni trendleri sunduklarını ifade ederek, "Bu yıl renkli camlar çok moda. Ayrıca içten ve dıştan bizote kesim camlar moda. Değişik markalarda bu ürünler var. Özellikle David Marc, Pride, Charlie Max gibi markaların bu tarzda değişik ürünleri var. Öte yandan Christian Dior, Prada, Fendi ve Gucci markalarının da yeni ürünleri revaçta" şeklinde konuştu.

 

HABER: Mesut Varlık
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN