HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 22 Ağustos 2015

Protez Ameliyatıyla Özgürlüğüne Kavuştu

Magazinizmir
İzmirli 70 yaşındaki Ayşe Nurseven Özel Gözde İzmir Hastanesi'nde geçirdiği protez ameliyatıyla yeniden ayağa kalktı.

Nurseven, "Artık sandalyeye bağımlı değilim, özgürüm" dedi.

Uzun zamandır diz ağrısı nedeniyle yaşam kalitesi bozulan ev hanımı Ayşe Nurseven, rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyordu.

Yakınlarının desteğiyle ameliyat olmaya karar veren Nurseven, Özel Gözde İzmir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Artun Aydın’a muayene oldu.

Hastaneye tekerlekli sandalye ile gelip yürüyerek çıkan Nurseven, doktoruna teşekkür etti.


"Artık Özgürüm"

Yedi yıldır dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle yaşamının altüst olduğunu anlatan Nurseven, "Diz ameliyatından sonra kendi başıma ayağa kalkıp yürüyebiliyorum. Artık özgür bir şekilde dışarı çıkıp gezebileceğim" dedi.

Hareket Herkesin Hakkı

Op. Dr. Artun Aydın, yaptığı muayene ve tetkikler neticesinde hastanın sol dizinde ileri derecede kireçlenme olduğunu tespit etti.

Hastanın polikliniğe tekerlekli sandalye ile geldiğini, dizlerinin üzerine basamadığını ve yürüyemediğini anlatan Aydın, "Hastamız günlük ihtiyaçlarını hep yakınlarının yardımıyla görüyordu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda sol dizinde ileri derecede kireçlenme saptadık. Hastamıza başarılı bir ameliyatla diz protezi uyguladık. Ameliyatla eklemindeki tüm kireçli dokuları temizledik ve yeni bir diz yerleştirdik. Diz protez ameliyatlarının ardından hastaların kısa sürede ağrıları hafiflemekle birlikte, yürüme potansiyelleri de yeniden eskiye dönüyor. Ayşe Hanım ameliyattan bir gün sonra ayağa kalktı. Artık kimseden yardım almadan yaşayabilecek" ifadesini kullandı.

Dizlerindeki rahatsızlıklar nedeniyle yürümekte güçlük çeken ya da yürüyemeyen hastaların bu rahatsızlıkları yüzünden psikolojik olarak etkilendiklerini belirten Özel Gözde İzmir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Artun Aydın, "Her yaşta hareket, herkesin hakkıdır. Uygun seçilmiş vakalarda diz protezi ameliyatı sonuçları da yüz güldürücü oluyor" dedi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN