HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 22 Nisan 2016

Özel Güvenlikçiler Yasalarını Bekliyor

Magazinizmir
Hükümetin seçim vaadleri arasında yer alan taşeronların kamu kadrolarına alınmasına yönelik yapılan çalışmalar kamu dairelerine personel temin eden firmaları iflas etme eşiğine getirdi.

Konuyla ilgili olarak sorunların dinlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği bir toplantı düzenledi. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ta katıldı. Sektörün sorunlarına yönelik bir açıklama yapan Demirtaş, "Biz bu noktada sektör firmalarının en az zararla bu süreçten kurtulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

220 Bin Kişi İşsiz Kalacak

Hükümet tarafından taşeronların devlet kadrolarına alınmasına yönelik yapılan çalışmaların birçok işçiyi de istihdam dışı bırakacağını ifade eden Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan ise, “Daha yasa çıkmadan bankalar bize karşı kredilerini sınırlandırdı. Bizim üstümüzde baskı kurmaya başladı. Bu nokta da devletin yeni yasalar ile işveren tarafını da gözetmesi gerekmektedir. Şahsi olarak bu yasa çıksa dahi devlet elimizdeki personelin anca yüzde 50’sini alabilir. Çünkü kamunun talep ettiği kriterde istihdam bizim sektörümüzde oldukça düşük. Bu süreçte güvelik soruşturmasından elenen kişilerde olacaktır. Okur yazar olmadığı için sınavdan kalanlarda olacaktır. Bizim tahminlerimize göre 220 bin kişi işsiz kalabilir” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

Taşeronlar Devlete Yük Olacak

Taşeronların kamu dairelerine istihdam edilmesi ile devlete ayrı bir yük olacağını ifade eden Arıkan, aynı zamanda kamu açığının da ciddi oranda ortaya çıkacağını dile getirdi. Devletin yeni yasalarla işverenleri rahatlatması gerektiğinin altını çizen Arıkan, şöyle konuştu: "Kamuda taşeronların kadroya alınması oldukça güzel bir durum. Ancak işverenlerinde durumu dikkate alınmalı. Bu uygulama eğer yapılacaksa bir anda ülke genelinde değil pilot uygulamalarla faaliyete geçirilmeli. Firmaların yaptıkları sözleşmeler bitmeden taşeronların kadroya alınması oldukça yanlış bir uygulama. En azından sözleşmelerin bitmesi beklenmeli" diyerek firmaların aldıkları ekipmanların da kamu kurumları tarafından alınması gerektiğini ifade etti.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN