HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 17 Mayıs 2016

Öğrenciler Bilim ve Kültür İçin Yarıştı

Magazinizmir
Özel İzmir Koleji tarafından düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği etkinliğinde ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 145 proje yarıştı.Yarışmada birinciliği kazanan öğrenci Yade Arıkök 'Kurtuluş Savaşı'nda Türk Kadınının Önemi ve Yeri' adlı projesiyle büyük alkış topladı.

Özel İzmir Koleji ‘nin gerçekleştirdiği bu yıl 2.si düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği’nde ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan 145 proje sergilendi.Etkinlik hakkında bilgi veren İzmir Koleji Bilim Kurulu Sorumlusu Fatma Özgür Güler , "Düzenlemiş olduğumuz bu proje yarışması ile öncelikli amacımız, çocuklarımızın bilimin önemini kavramalarını sağlamak, ufuklarını açmak, yeni fikirler bulmalarına yardımcı olmak,özgüvenlerini geliştirmektir.

Kültürel anlamda Türk örf ve adetlerini araştıran,geliştiren öğrencilerimiz bilimsel alanda Türk kültürüne önemli katkılar sağlayacak çalışmalar yapmışlardır. Teknolojinin gelişimiyle sekteye uğrayan "Kültür" konusunda öğrencilerimizin çabası, okulumuz vizyon ve misyonuna yakışan bu çalışmalar bizleri onurlandırmıştır. Geleceğin bilim adamları ve kültür elçileri İzmir Koleji çatısı altında yetişmektedir ve bu durum bizleri heyecanlandırmaktadır" diye konuştu.

Birinci Yade Arıkök

Öğrencilere hem kültürel hem de bilimsel farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada "Kurtuluş Savaşı'nda Türk Kadınının Önemi ve Yeri" adlı projeyle öğrenci Yade Arıkök birinciliği kazandı. Arıkök'e ödül olarak bisiklet hediye edildi. 

FACEBOOK İLE BAĞLAN