HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 17 Mayıs 2017

Milas Balık Festivali'nde Açılış Coşkusu

Magazinizmir
Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve büyük bir ilgi toplayan Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği, 5. gününde yapılan rekor denemesiyle adını dünya tarihine yazdırdı.

Milas Kaymakamlığı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bodrum ve Milas Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Belediyesi ve Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığıyla, Kılıç Holding başta olmak üzere bölge firmalarının sponsorluğunda düzenlenen Milas Balık Festivali, henüz ilk yılında adından söz ettirdi.

6 Ülkeden 48 Misafir

5. gününde Milas Atapark’ta yapılan açılış töreni ve çeşitli etkinliklerle Milas halkıyla buluşan festivale, özellikle Milaslı çocukların ilgisi büyük oldu. Kutlamaların açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Bal, "Festivalimiz kapsamında ilçemize 6 ülkeden 48 misafir geldi. Onları Milas halkı evlerinde ağırladı ve Türk misafirperverliğini gösterdi. Festivalin ilk 4 gününde bu misafirlerimize Milas kültürünü yakından tanıttık. Bugün ise bu meydanda çocuklarımızla dünya topaç çevirme rekorunu kıracağız. Milas’ımızın tanıtımında önemli bir yeri olacak bu festival çocuklarımızı da aşırı teknoloji kullanımı ve zararlı gıdaların tüketimi gibi alışkanlıklardan da uzak tutacaktır. Festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen başta sponsorlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Balığın Başkenti Milas

İhsan Bal’ın ardından konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat ise, Milas’ın Türkiye’nin en önemli balık üretim merkezlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye balık üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini tek başına sağlayan ilçemizi ülkemize, insanlığa ve dünyaya tanıtmak için yapılan bu organizasyona emeği geçen tüm bileşenlere yürekten teşekkür ediyorum. Milas potansiyelli bir ilçedir. Bu potansiyelin her alanda tanıtılması gerekiyor. Böylesine güzel bir organizasyonun, Guinness Rekorlar Kitabı’nda da yer alacak olması festivale ayrı bir anlam katmıştır" diye konuştu.

Anne Sütünden Sonra En Yararlı Besin Balık

Festival sponsorları adına bir konuşma gerçekleştiren Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İhsan Bozan ise, balığın anne sütünden sonra sonra en yararlı besin olduğuna dikkat çekerek, "Bugün gelenekselleşmesini temenni ettiğimiz festivalimizin temellerinin atıldığı gün. Festivalimizin kalıcı olmasını canı gönülden diliyor ve destekliyoruz. Milas dağlarından bağ, ovalarında yağ akan, denizlerinden de balık fışkıran çok önemli bir ilçemiz. Her yıl Milas’ta yaklaşık 80 bin ton balık üretiyoruz. Dünyada balık tüketimi kişi başına 18-20 kilo arasında değişirken Türkiye’de bu oran 6 buçuk kilogram civarında. Anne sütünden sonra en önemli omega 3 kaynağı olan balığın daha fazla tüketilmesi gerekiyor. Özellikle kültür balığının tüketilmesi konusunda da vatandaşlarımızın kafasında hiçbir soru işareti olmasın. Biz kefiliz. Daha çok balık tüketin, daha sağlıklı yaşayın" dedi.

5500 Çocuk Rekor Kırdı

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, daha sonra Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alacak "topaç çevirme" rekoru denemesine geçildi. Protokol üyelerinin, denizcilerin balığa çıkarken çaldıkları sireni çalarak startını verdiği denemede aynı anda topaçlarını çeviren 5500 çocuk, bu alanda dünya rekorunu elde ederek Milas Balık Festivali’nin adını dünya rekorları listesine yazdırmayı başardı.
18 Mayıs’ta sona erecek Milas Balık Festivali’nde, 17 Mayıs tarihinde de 3000 çocukla balık figürü oluşturularak bir rekor daha kırılacak.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN