HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 23 Haziran 2016

İzmirli'nin Konut Alırken Önceliği Çocuk

Magazinizmir
Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı altıncı, Avrupa'da ise ikinci kent olma özelliği taşıyan İzmir'de yapılan yeni konut projeleri, İzmir'de emlak satın almadaki öncelikleri de belirliyor.

Özellikle kent merkezinin sıkışması sonucunda otopark ve sosyal donatı alanları yaşam kalitesi açısından ilk sıraya yükselirken, güvenlik kriteri de ön plana çıkıyor.

Ayrıca İzmirliler'in geçmişten gelen geniş ev ve büyük balkon gibi alışkanlıkları da hala varlığını sürdürüyor.

Ancak, bundan birkaç yıl öncesine kadar konut fiyatlarını çok etkilemeyen büyük balkonlara sahip olmak için artık ciddi rakamları gözden çıkarmak gerekiyor.

Çocuk sahibi İzmirli aileler için, konut alırken en büyük öncelik, evin konumunun çocuğun okuluna yakın olması.

İzmirli aileler, çocukları için iş yerlerinden uzaklara taşınmaya razı. Aradığınkonut.com emlak haber portalı, İzmirliler'in konut alırken ençok nelere dikkat ettiğini, gayrimenkul pazarlama sektörünün önde gelen isimlerine sordu.

En önemli Belirleyici Lokasyon...

Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk

Ev almak isteyenler için en önemli kriter lokasyon. Herkes kendi alışık olduğu ya da daha rahat edebileceğini düşündüğü lokasyonları seçiyor. Bundan dolayı İzmirliler şu bölgeyi tercih etmekte diyemeyiz. Genel olarak siteler tercih ediliyor. Sitelerdeki sosyal donatı alanları, güvenlik gibi ayrıntılar, aileleri site yaşamına çekiyor. Tabii İzmirliler hala ev alırken, salonun genişliğine, mutfağın ferahığına ve balkonun büyüklüğüne önem veriyor. Büyük ev ve geniş balkon alışkanlığımız İzmirliler olarak devam ediyor. İzmirliler alışık oldukları ev keyfinden vazgeçmek istemiyor. Bu da tercihlerinde ön sıraya yerleşiyor.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN