HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 21 Eylül 2016

Ildır'ın Gizli Köşe'sinde Muhteşem Lezzetler

Magazinizmir
Çeşme’nin Ildır mahallesinin hemen girişinde bulunan Gizli Köşe, sunduğu aile sıcaklığı, huzuru ve hijyenik ortamıyla özellikle haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmez mekanı oldu.

Ildır’ın hemen girişinde bulunmasına rağmen yüz yıllık ağaçların gölgesinde kaldığı için ilk bakışta dikkat çekmeyen mekanı keşfedenler, Seher ve Müjdat Timuçin çiftinin samimi misafirperverliğinden kopamıyorlar. Kahvaltılarını bitiren konuklar saatlerce mekandan ayrılmıyorlar. Seher Timuçin’in annesi Güler Doğan’ın özel bir hamurla hazırladığı kıymalı, patlıcanlı, tulum peynirli ve patatesli pişiler ise Gizli Köşe’nin özel lezzetlerinin başında geliyor.

İmece Usulü Kuruldu

Oniki yaşından beri yaz aylarında aile işletmesinde garson olarak çalışan Seher Timuçin, iki yıl önce, başta eşi Müjdat Timuçin olmak üzere tüm Ildır esnafının desteğiyle kendi işletmesini açtı. İmece usulü kurulan Gizli Köşe’nin isim babası ise yazar Melih Ergen oldu. Ildır’da market işleten Müjdat Timuçin’in marketinin bir kısmını bölerek ve marketin önündeki muhteşem bahçeyi kullanarak açtığı Gizli Köşe’de Seher hanıma annesi Güler Doğan ve oğlu Efe de yardımcı oluyor.

Sırrını Vermiyor

Gizli Köşe’nin dilden dile yayılan ününün temelinde ise Güler Doğan’ın geçmişte çocuklarına yaptığı pişi bulunuyor. Selanik göçmeni olan Güler Doğan’ın atalarından aldığı tarifle açtığı hamurla yapılan pişiler müşterilerin ilk tercihi oluyor. Doğan, tüm ısrarlara rağmen hamurunun sırını açıklamıyor.

Güleryüz, Lezzet ve Hijyen

Eşinin yıllardır Ildır’da market işlettiğini söyleyen Timuçin, "Küçük esnafın durumu herkesin malumu. Bağkur pirimini bile zor öder durumda. Ben de eşime destek olmak için yıllardır zaten bildiğim bir iş olan kafe işine girerek aile bütçesine destek olmak istedim. Ildır esnafının ve halkının imece usulü desteğiyle Gizli Köşe’yi açtım. Annemin bize çocukken yaptığı pişiler ve tamamen yöresel ürünlerden hazırladığımız kahvaltı menüsüyle işe başladık" dedi. Müşterileriyle daima arkadaş olduklarının altını çizen Timuçin, "Misafirlerimiz buradan ayrılırken yüzlerinde tebessüm olması bizim için çok önemli. Burada biz ailemizle çalışıyor ve müşterilerimize de aile ortamını yaşatmak istiyoruz. Güleryüz, lezzet ve hijyen bizim temel prensiplerimiz" diye konuştu. Timuçin, iki sezondur sadece yaz aylarında açtığı Gizli Köşe’yi bu yıl yağmursuz kış günleri de açacağının müjdesini verdi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN