HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 19 Ağustos 2016

Güldal Mumcu, "İçimden Geçen Zaman" Kitabını İmzaladı

Magazinizmir
Ayvalık'ta 'İçimden Geçen Zaman' adlı kitabınının imza gününe katılan eski İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, 1993 yılında öldürülen eşi Uğur Mumcu'nun "20 yıl sonra bütün kadrolarımız İmam Hatip'ten yetişmiş insanlar olacak" sözünü hatırlatarak, bu savın bir kehanet olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin (CKD) konuğu olarak Ayvalık'a gelen eski İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, 1993 yılında suikasta kurban giden eşi gazeteci yazar Uğur Mumcu için kaleme aldığı 'İçimden Geçen Zaman' kitabını tanıttı. Toplantıya katılan Derneğin Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, merhum Uğur Mumcu'nun yıllar önce cemaat tehlikesine dikkat çektiğini söyleyerek, "Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar" sözlerini hatırlattı. Sarıbaş, "İçinde bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ne olan tehditlerin yoğunlaştığı şu günlerde hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Kuvay-i Milliye ruhunu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır" dedi.

Uğur Mumcu'nun suikast günü ve o günden sonra yaşadıklarına 'İçimden geçen zaman' adlı kitabında yer verdiğini belirten Güldal Mumcu, "Uğur Mumcu en çok PKK terörü ve silah kaçakçılığı bağlantıları ile uğraştı. Bir de Rabıta diye bir kitap yazdı. Dünya İslam birliği ile ilgiliydi bu kitap. Bu bağlamda ve terörle mücadele eden Uğur Mumcu'nun neden öldürüldüğünü siz düşüneceksiniz. Rabıta Türkiye'de ve dünyada ümmet oluşturma, din derslerini zorunlu hale getirmek, herkesin din ağırlıklı eğitilmesini sağlamak anlamına geliyor. Laikliğe kesinlikle karşılar. Türk milleti denilmeyecek İslam milleti denilecek. Amerika'nın yeşil kuşak projesi ile başladı. Şuanda AKP içindeki bazı kişiler bu bağlantıların temelinde ve şimdi bu korkunç darbe girişimini yaşadık. Uğur Mumcu '20 yıl sonra bütün kadrolarımız İmam Hatip'ten yetişmiş insanlar olacak' demişti ve bu bir kehanet değildi. Fethullah Gülen şu anda dünyanın en kötü adamı oldu. Öyledir, öyle de ama bu kötü adama CHP'nin yaptığı en ufak eleştirilere can siparane durarak, kimseye söylenmeyecek övgüler düzdüler. Beraber yürüdüler bu yollarda, beraber büyüdüler bu yollarda. Umarım ve dilerim bu dönemden faşizm olmadan, düzgün bir ülke haline gelir, zor günlerden kurtuluruz" dedi.

'Göz Yumanlar da Yargılanacak'

Devleti yönetenlerin daha önce defalarca tehlikeye karşı uyarıldığını dile getiren Mumcu, "Suriye ile savaş çıkarılma planı vardı, oradan döndük, iç savaş çıkarılmak istendi. Ordumuz ikiye bölündü, Güneydoğu bir harabeye döndü. Ankara da harabeye dönmek üzereydi. Parlamentomuz işgal ordusunun saldırısına uğradı. Bunların sorumlusu kim? Bu kişiler başarılı olsaydı kimleri göreve getireceklerdi? Bunları tartışmıyoruz. Bugüne kadar bunları balla börekle besleyenler şimdi ak kaşık olmuşlar ama hukuki süreçten kaçamayacaklar, bunlara göz yumanlar da yargılanacak. İyimserim. Öyle de olmak zorundayız yoksa mücadele edemeyiz. Önce inanalım yeter, gerisi olur" dedi.

Güldal Mumcu konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı. 

FACEBOOK İLE BAĞLAN