HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 26 Nisan 2017

Fatma Elvin Öztürk'ün Özel koleksiyonu EBSO'da

Magazinizmir
Ressam, şair ve yazar Fatma Elvin Öztürk, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği'nin (BATÜDER) desteğiyle "Bahara Merhaba" adlı Balkan ve Türk Dünyası Uluslararası Resim Sergisi'ni açtı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) zemin katında düzenlenen sergide, her biri kendi ülkelerinde ünlü, çok başarılı ve halen hayatta olan sanatçıların eserleri görücüye çıkarıldı. Başta BATÜDER olmak üzere LİYAKAT, MAK-GÖÇ, UASB ve Karşıyaka Lions Kulübü gibi sivil toplum kuruluşlarının üyesi olan ressam Öztürk, yaşayan 45 sanatçıdan satın alarak oluşturduğu özel koleksiyonunu ilk kez sergilediğini dile getirdi.

Eserlerin sahibi olan sanatçıların böyle bir serginin açılmasından çok mutlu olduklarını söyleyen Öztürk, "Sanat olmazsa hiçbir şey olmaz. Her sektörde sanatın olmadığı bir toplum düşünülemez. Sanat bizi daha çok yüceltir. O yüzden bu sergilere devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu da Fatma Elvin Öztürk’ün uluslararası sergilere katılan önemli bir sanatçı olduğunun altını çizerek, "Kendisi Türkiye’de ve yurtdışında 24 kişisel, 150’ye yakın karma sergi açmıştır. Derneğimiz her ne kadar ekonomi ağırlıklı bir kuruluş olsa da aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet göstermeye çalışıyor" diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. 

FACEBOOK İLE BAĞLAN