HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 29 Nisan 2016

Bir Evlilik Kaç Kişiliktir?

Magazinizmir
"Tiyatrohane Prodüksiyon Tiyatrosu" ile 30 Nisan’da, bir evlilik hikayesini anlatan komedi oyunu "Sevgili" ile Fuar İzmir Sanat Sahnesi’nde 20:30’da, sezonun son oyunu ile seyircisi ile buluşacak.

Tiyatrohane Halka İlişkiler Uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç, Sevgili oyunu ile ilgili, "Daha önce defalarca oynanan bu oyunumuz seyircisi ile bu sezon içinde son kez bulaşacak. Aldığımız güzel yorumlar ile çok mutlu oluyoruz. Harold Pinter imzalı bu tek perdelik absürt komedi oyunu, günümüzde çok büyük bir sorun olan boşanma oranı artışını da gündeme alarak ilişkilerde ve evlilikte süre gelen tekdüzeliğe bakış açısını eğlence bir yolla sorgulatıyor. TUİK’in 2 Mart 2016 tarihli bültenine göre kaba boşanma hızının 2015 yılında en yüksek olduğu il, binde 2,77 ile İzmir oldu." dedi.

Prof. Dr. Hülya Nutku Yönetti

Oyunun yönetmeni olan Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi profesörlerinden Prof. Dr. Hülya Nutku oyun ile ilgili “Nobel ödüllü yazar Pinter’ın 1963 yılında yazdığı tek perdelik absurd komedi olan SEVGİLİ oyunu kadın ve erkek arasındaki net olmasa da varolan bir gerilim üzerine kuruludur. İçinde yaşadıkları dünyaya yabancılaşan bu ikili, yaşantımızı sınırlayan ikiyüzlü ahlak anlayışına karşı durdukları gibi, kalıplaşmış davranışların yarattığı tekdüzeliği kırmak için kendilerince geliştirdikleri savunma yöntemiyle de ayakta kalırlar. Genişleyen kamusal alanın, ikili ilişkilere olan müdahalesine, oyunla karşı durmak, on yıllık evli bir çiftin de direnme aracıdır.” şeklinde konuştu.


 

FACEBOOK İLE BAĞLAN