HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 17 Nisan 2017

Baybatur'dan Zeytine Primde Yeşil Işık

Magazinizmir
Akhisar Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Murat Baybatur, sofralık zeytinde zeytinde prim için yeşil ışık yaktı.

Baybatur, prim desteği için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Üreticinin yararına ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Oda başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve üyeleri Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Meclis Başkanı Bahattin Aklın ve Meclis üyeleri ile biraraya geldi.

Ziyarette konuşan Baybatur, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yeni bir Türkiye'nin sayfalarının açılacağın, bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla dahi oluşan krizlerin yerini istikrarın alacağını söyledi. Sistemin özellikle bürokrasiyi en aza indireceğine de dikkat çeken Baybatur, "Kararnameler daha hızlı çıkacak. Örneğin üreticilerimizin beklediği desteklemeler daha hızlı çıkacak" dedi.

Türkiye'nin önde gelen zeytin ve zeytinyağ üreticisi Akhisar'ın ekonomik kalkınmayı da daha hızlı yakalaması için çalıştıklarını söyleyen Baybatur, sofralık zeytinde prim için gün sayıldığını ifade etti. Baybatur, "Üreticimizin en büyük beklentilerinden biri prim ve bunun için çalışmalarımız sürüyor. Biz, çiftçilerimizin üreticilerimizin yararına ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Takipçisiyiz

Türkiye’nin en iyi zeytinini yetiştirmelerine karşın bu sorunu aşmak için sofralık zeytinde prim desteğinin şart olduğunu ifade eden Alhat, "Biz hem zeytin işletmecilerimizin hem zeytin üreticilerimizin bu işi büyütebilecek şekilde ilerlemesini istiyoruz. Bunun için bu güçlü desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu. Lisanslı depoculuğun ise Akhisar'ın elini güçlendireceğini söyleyen Baybatur, bu konuda da bakanlıklar nezdinde işin takipçisi olacaklarını belirtti.

Üreticiye Destek Demek Türkiye'ye Destek Demektir

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat da 450 bin dekar alanda zeytin yetiştiriciliği yapan Akhisar'ın, Türkiye yeşil zeytin üretiminin yüzde 70’ini, siyah zeytinin ise yüzde 20’sini gerçekleştirdini belirterek, primin önemine dikkat çekti. Alhat,  "Üreticinin desteklenmesi demek, Türkiye'nin desteklenmesi demektir" dedi. Akhisar'da teknolojiyi takip eden, iyi tarım uygulamalarını hayata geçiren, bilinçli bir üreticinin olduğunu, bunun primle desteklenmesinin ekonomiye olumlu geri dönüşlere neden olacağını ifade eden Alhat, lisanslı depoculuğun ise ilçenin önünü açacağını belirtti. Alhat, lisanslı depoculuk ve Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yaratacağı sinerjinin, 50 yıl gibi uzun süreli planlamalar kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN