HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 21 Haziran 2016

Atık İlaç Toplama Şampiyonları

Magazinizmir
"İlacınla dünyayı hasta etme" sloganıyla düzenlenen Atık İlaç Toplama Yarışması sonuçlandı.

Bornova Belediyesi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi(ÇEKOOP) İzmir Eczacı Odası ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde düzenlenen Atık İlaç Yarışması sona erdi. Proje kapsamında ÇEKOOP tarafından Bornova’daki Bahçeşehir Koleji ve 40 kamu okulu öğrencilerine akıllı İlaç kullanımı ve atık ilaç eğitimi verildi. Öğrenciler, eğitimin ardından eczanelere evlerinden topladıkları atık ilaçları götürdü. Jüri tarafından yapılan çalışmada en çok atık ilaç götüren öğrenciler ve okullar tespit edildi.

Yavuz Sultan Selim Birinci Oldu

Bahçeşehir Koleji'nde yapılan toplantıda sonuçlar açıklandı. Yarışma kapsamında 541 kutu ilaç toplayan Yavuz Selim Ortaokulu birinci olurken,, 488 kutu toplayan Dr. Cavit Özyeğin Ortaokulu ikinci, 452 kutu ilaç toplayan Bornova Bahçeşehir Koleji üçüncü oldu. Öğrenci bazında ise Simge Demir (350 kutu) birinci, Sema Aslan(300 kutu) ikinci ,Fatmanur Kara (126 kutu) üçüncü oldu.

Başkan Atila Hedef Büyüttü

Toplantıda söz alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevreye duyarlı ve topluma faydalı toplumlar oluşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Başkan Atila, Bornova Belediyesi olarak projede yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Başkan Atila, seneye projenin seneye daha büyük hedeflere ulaşması için çaba göstereceklerini belirtti.

Her Şey Sevgiyle Olur

ÇEKOOP Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Demet Toker ise proje paydaşlarına ve öğrencilere çevreye karşı gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Toker, "Her gün bir deniz yıldızını denize atıyoruz, iğneyle kuyu kazıyoruz. Ama her şeye rağmen başaracağımızı biliyorum. Öğrenciler çevreyi çok seviyorlar, her şey sevgiyle olur" diye konuştu.

FACEBOOK İLE BAĞLAN