HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 25 Nisan 2016

Altay, Bu Kez Hasta Çocuklar için Söyledi

Magazinizmir
Türk Pop Müziğinin sevilen sesi Altay 23 Nisan’a özel konserini 22 Nisan’da Kaya İzmir Thermal & Convention'da "Hasta Çocuk Evleri Derneği" için verdi. Birbirinden sevilen şarkıları çocuklar yararına seslendiren Altay, geceye katılan konuklardan tam not aldı.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinden gelen hasta çocuklar ve ailelerine mevcudunda bulunan 3 evi ile hizmet veren İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği (İHÇE) kendisine 3 yıldır destek veren Efes Rotary Kulübü ile ortaklaşa bir proje başlattı. 23 Nisan Çocuk Bayramını anlamlı bir konserle kutlamak için düzenlenen "Bir biletle bir gelecek şekillenecek" projesinde sevilen şarkıcı Altay en güzel şarkılarını hasta çocuklar yararına seslendirdi.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne Anadolu’nun dört bir yanından hasta çocukların tanı ve sağaltım için gönderildiğine dikkat çeken İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği (İHÇE)Başkanı Suzan Kızılgök "Bu çocukların büyük bir kısmı lösemi, kök hücre nakli, organ nakli gibi zor ve uzun süreli sağaltım gerektiren, hastanede yatma süreleri uzun, taburcu edilseler bile ayaktan takipleri aylar sürebilen hastalardan oluşturmaktadır. Evini, işini, şehrini ve yakınlarını bırakarak hasta çocuğu için bilmediği, kimseyi tanımadığı bir şehre gelen aileleri çok büyük sıkıntılar beklemektedir. Çocukların hastalığı aileyi de parçalamakta, çoğu kez babalar işlerini kaybetmekte, çoğunluğu dar gelirli olan bu ailelerin maddi sıkıntıları bu koşullarda katlanarak artmaktadır. En temel ve insanca hak olan ‘barınmak’ ciddi bir sorun olmaktadır. Geceye katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaya İzmir Thermal& Convention’da düzenlenen geceye yaklaşık 500 davetli katıldı.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN