HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 18 Şubat 2017

50 Engelliye Liderlik Eğitimi

Magazinizmir
Gündoğdu Rotary Kulübü bu yıl İzmir'de ilk defa düzenlenen engelliler için liderlik eğitimine ev sahipliği yaptı.

İletişimde kal mesajı ve içindeki lideri keşfet sloganıyla 3 gün süren eğitimler kendisi de bedensel engelli olan Erman Eranıl'ın stand-up gösterisi ile sona erdi. 18-30 yaş arası gençlerden oluşan 50 bedensel engelli 10-11-12 Şubat tarihleri arasında Anemon Ege Sağlık Otel'de düzenlenen Liderlik ve İletişim seminerlerine katıldı.

Gündoğdu Rotary Kulübü RYLA yani "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" eğitim seminerlerini bu yıl İzmir'de ilk defa engelliler için düzenledi. En büyük engelin beyinde başladığını ifade eden Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Ayda Özeren "Arkadaşlarımızın en büyük engeli yapamayacaklarını düşünmeleri, bedenden yada uzuvdan bağımsız. Onların kafalarındaki yapamayacakları engelinin yapılabilirliğini göstermek için buradayız" dedi.

Bu yaş grubunun beyin gücünü kullanmada önemli rol aldığı 3 gün süren eğitimlerde lider olmanın engel tanımadığı alanlarında uzman kişiler tarafından anlatıldı. Profesyonel koç İnci Tokatlıoğlu, ardından eğitmen Okan Yılmaz eğitim ve liderliğin nasıl olması gerektiğini anlatırken; Pandomim Sanatçısı, Meddah İlker Kılıçer beden dili ile iletişimi anlattı.

12 kişilik Wheelchair Dance Project dans gösterisi ile toplumun başını çeken örnek isimlerin konuşmacı konuk olarak katıldığı eğitimlerde; "Dezavantajın avantajındır" konuşmasıyla hikaye anlatıcısı Sinan Sülün, Milli Tenisçi Büşra Ün Sporun engel tanımadığını herkes tarafından yapılabileceğini, Spiker Hakan Urgancı beden ve vücut dili ile iletişimi, Mozaik Sanatçısı Gülistan Genç Sanat yoluyla iletişimi anlattı.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN